Cum de a vindeca artroza

0
1125
Cum de a vindeca artroza

Artroza este cea mai frecventă patologie reumatologică. Femeile de peste 50 de ani sunt afectate în special.

Introducere

IntroducereExistă, în esență, doi factori care contribuie la creșterea cazurilor de osteoartrită în țările occidentale de astăzi: creșterea vârstei medii și obezitatea agresivă (1). Cu vârsta și greutatea, de fapt, cartilajul este intuitiv mai uzat și articulațiile cedează. Alte elemente de risc sunt stresul cronic, alimentația nesănătoasă și viața sedentară. Statistic, de asemenea, femeile sunt mai predispuse la probleme de artroză. De asemenea, se pare că există o componentă genetică în predispoziția la artroză, chiar dacă gena presupusă responsabilă nu a fost identificată.

Și există, de asemenea, multe de făcut în ceea ce privește studiul remediilor, deoarece alegerea tratamentelor până în prezent este destul de limitată. Ceea ce este evident, totuși, este impactul pe care osteoartrita îl are asupra vieții de zi cu zi și a vieții de zi cu zi a celor care suferă de ea.

Osteoartrita poate afecta toate articulațiile, chiar dacă, static, cele care suferă cel mai mult sunt genunchiul, de asemenea și vertebrele lombare și cervicale.

Primele simptome ale osteoartritei sunt umflarea și durerea, în special după activitatea fizică sau după o zi deosebit de ocupată. De îndată ce vă treziți sau după o odihnă prelungită, totuși, articulația poate părea rigidă: în treizeci de minute, totuși, se deblochează în mod normal.

Dacă articulațiile afectate de artrită sunt cele cervicale, sunt adesea raportate amețeli, dureri de cap sau furnicături în braț. Analgezice și medicamente antiinflamatoare.

Ce este mai bine pentru artroză? Îngrijirea medicală tradițională pentru osteoartrită este redusă în esență la paracetamol și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Care dintre cele două este mai eficient este greu de spus, deoarece răspunsul pacientului este subiectiv. Analgezicul are de obicei mai puține efecte secundare. În orice caz, ambele medicamente ameliorează durerea, dar nu blochează progresia leziunilor cartilajului și a oaselor.

Datorită alegerii limitate a remediilor oferite de medicina tradițională și pentru efectul limitat de a potoli durerea, dar nu împiedică progresul problemei, osteoartrita este o tulburare pentru care cel mai mare procent de pacienți care utilizează tratamente alternative sau remedii naturale.

Remedii naturale pentru artrită și probleme articulare?

Remedii naturale pentru artrită și probleme articulareGheara pisicii (denumirea științifică Uncaria tomentosa) este un remediu care provine din Peru care ajută la reducerea durerii articulare, în special în corespondență cu activitatea sportivă. Primele ameliorări apar după o săptămână de tratament.

Similar, în nume și efecte este Gheara diavolului. Harpogofitul este astfel menționat în jargon. Este o plantă originară din Namibia. Termenul oarecum deranjant se datorează proeminențelor rădăcinilor plantei care sunt foarte asemănătoare cu ghearele. Această plantă de vindecare are o acțiune eficientă antiinflamatorie, analgezică și spasmolitică datorită acțiunii simultane a numeroaselor principii prezente. Nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, deoarece are un efect oxitocic, deci promovează contracțiile.

Urzica dioică, cu siguranță mai cunoscută sub numele de urzică, este cel mai utilizat remediu natural pentru tratarea rinitei alergice. Cu toate acestea, unele studii arată, de asemenea, eficacitatea sa împotriva artrozei datorită nivelurilor ridicate de polizaharide, lectine și lignani, steroli vegetali și flavonoide. Pentru aceasta, frunzele și rădăcina urzică sunt considerate antioxidante și cardioprotectoare.

De asemenea, sunt cunoscute efectele antiinflamatorii ale boswelliei, un copac tipic regiunilor deluroase din India și China. Două mecanisme de acțiune utile pentru tratamentul problemelor osteoartritei și reumatismului: inhibarea 5-LO (lipoxigenazei) și inhibarea migrației leucocitelor polimorfe nucleate.

Studiile de eficacitate împotriva artritei au implicat, de asemenea, turmeric. Turmeric longa, cunoscut și sub numele de “șofran Indian” datorită culorii sale gălbui, a fost folosit de mult timp ca medicament natural datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Doza zilnică trebuie stabilită împreună cu medicul dumneavoastră în funcție de gravitatea problemei, dar în general nu se recomandă depășirea a 10 grame pe zi. Eficacitatea împotriva durerii de artrită a fost comparată, prin unele studii, cu cea a medicamentelor, dar cu efecte secundare reduse decisiv. Ar trebui să se știe, totuși, că are o acțiune anticoagulantă.

Mai puțin frecvent, deși foarte vechi, este utilizarea salcii albe. În special, pentru a fi valoros pentru sănătate este coaja acestei câmpii care are proprietăți analgezice, antiinflamatorii, anti-nevralgice, antipiretice și antireumatice. Este suficient să spunem că salicina prezentă în ea este transformată de corpul nostru în acid salicilic, care este unul dintre ingredientele active ale acidului acetilsalicilic, adică aspirina. În prezent, însă, cercetările privind eficacitatea salcii albe pentru tratamentul osteoartritei sunt contradictorii și nu sunt întotdeauna capabile să-și dovedească efectul cu anumite baze.

Este posibilă regenerarea articulațiilor?

Este posibilă regenerarea articulațiilorDupă cum am văzut toate remediile pentru artroză doar indicate, indiferent dacă sunt medicamente sau naturale, ele promite, în esență, să ușureze durerea. O abordare decisivă ar trebui să includă în schimb posibilitatea de a interveni asupra structurii articulațiilor afectate, regenerându-le.

O substanță ideal candidată în acest scop este sulfatul de glucozamină. Este un amino zahăr, un precursor în biosinteza cartilajului (care, după cum se știe, acționează ca un amortizor în articulații). Rezultatele statistice par a fi în favoarea utilizării sale (în special pentru artroza care afectează articulația genunchiului), dar nu sunt încă suficiente pentru a oferi acestei abordări baze științifice solide.

Unii medici rămân sceptici, în special cei care nu sunt înclinați să dea suplimente cu ușurință. Cu toate acestea, este incontestabil faptul că glucozamina stimulează producerea de colagen și proteoglicani și acid hialuronic sinovial. Acesta din urmă are o funcție de lubrifiere în lichidul sinovial. În medie, cu personalizări adecvate datorate greutății și condiției fizice, o persoană are nevoie de o doză zilnică care variază între 1000mg și 2000mg de glucozamină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here