Pregatirea pentru examenul Papanicolau

de: | in: Stil de viata | 11 January 2011 | 0 Comentarii

Examenul Papanicolau reprezinta o “unealta” importanta pentru depistarea cancerului cervical. Toate femeile ar trebui sa faca anual un test Papanicolau, incepand cu varsta de 21 de ani. Femeile intre 21 si 29 de ani ar trebui sa faca un test Papanicolau la fiecare 2 ani, apoi intre 30 si 64 de ani, anual.

Pentru a va asigura ca o sa primiti niste rezultate cat mai corecte ale examenului Papanicolau trebuie sa va pregatiti intr-un mod adecvat pentru examenul anual.

Grad de dificultate: usor.

Timpul necesar: in functie de persoana.

Iata ce aveti de facut:

1.Nu faceti dusuri vaginale cu cel putin 3 zile inainte de programarea la ginecolog.

2. Abtineti-va de la contact sexual cu 48 de ore inainte de programarea la medic.

Articole asemanatoare:

Publicitate:

3. Nu folositi tampoane, spume contraceptive sau alte substante cu 48 de ore inainte de programare.

Trucuri de retinut1.Faceti-va programarea pentru o data de la 7 – 14 zile de la terminarea mentrei. Daca va vine menstra, sunati la medic si reprogramati.

2. Notati-va toate intrebarile pe care le aveti pentru ginecologul vostru si luati lista cu voi la intalnire.

3. Nu uitati sa va anuntati doctorul despre orice tip de infectie, scurgeri sau dureri resimtite de la ultima consultatie. Daca anterior ati avut rezultate nefavorabile la testul Papanicolau pe care acesta nu le are inregistrate, anuntati-l.

4. Daca primiti rezultate neplacute, cereti o explicatie amanuntita de la ginecologul vostru. Daca e ceva ce nu intelegeti, puneti intrebari.

5. Urmati sfatul medicului legat de diagnostic si procedurile ce trebuiesc urmate. Daca aveti indoieli, intotdeauna este bine sa mai cereti si o a doua opinie.

Testul Papanicolau detecteaza schimbarile la nivelul cervixului,  care ar putea cauza cancerul. Totusi, rezultate anormale la acest test nu conduc neaparat la aparitia cancerului sau nu inseamna ca aveti cancer. Femeile care respecta cu strictete sfaturile ginecologului pot avea o viata linistita si fara probleme de genul acesta.

Popularity: 1% [?]

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

Inapoi SUS

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan