Chef de invatat in sesiune cu ajutorul naturii ?!

de: | in: Stil de viata | 14 June 2007 | 1 Comentariu

Cei care sunt studenti stiu ce inseamna sesiunea, examenele. Iar cei care au terminat facultatea isi aduc aminte emotiile, noptile pierdute cu cartile in brate, ceasca de cafea sau paharul de cola. Toate acestea au un farmec aparte in amintirile noastre.

Cei care au trecut prin furtuna sesiunii isi amintesc cu drag de profesori si examene, de temeri si spaime. Este uimitor cat de repede uitam momentele acelea de maxima concentrare, cand bombaneam vecinii care sarbatoreau trecerea vreunui examen si reusim sa ne aducem aminte de glumele din pauzele de invatat, de colegii care se incurajau reciproc sau de modul in care incercam sa aflam informatii de la cei mai mari in legatura cu vreun profesor, preferintele acestuia in materie de subiecte de examen.

Studentii romani invata deseori pe ultima suta de metri. Majoritatea nu stiu sa-si planifice zilele de invatare si mai ales uita ca exista si alte moduri de invatare. Studentii stiu sa invete in camerele de camin, in sali de lectura sau in biblioteci. Acest mod este unul bun, mai ales cand trebuie sa avem acces la alte carti si sa ne documentam mai bine.

Cu toate acestea, uneori mediul din biblioteci sau sali de lectura poate fi perturbant. Sau chiar apasator. Camera in sine in care invatam nu este uneori atat de atragatoare si nu ne inspira. Bibliotecile au reguli stricte, iar concentratia ne poate fugi oricand. Este drept acest lucru se poate intampla mai ales cand nu prea avem chef de invatat.

Dar trebuie sa recunoastem ca nici bibliotecile, nici salile de lectura si nici camerele de camin nu sunt foarte atragatoare atunci cand vine vorba de invatat pentru sesiune. Si atunci, ce facem?

In sesiunea de vara este mult mai usor. Parcurile sunt de o frumusete ireala, iar invatatul pe iarba, mai retras de oamenii care se plimba, este extrem de placut. O patura draguta, cartile si caietele, pixuri colorate, caiete sau foi. La acestea adaugam un pachetel de mancare si o sticla de doi litri de apa. Un adevarat picnic.

Totul poate deveni atat de relaxant si de calm, incat fara sa vrem memoram mult mai repede si materia pare mai usoara. Veti zambi neincrezator. Dar se pare ca exista si o explicatie stiintifica.

Daca va aduceti aminte de documetarele stiintifice prezentate pe anumite canale de televiziune, florile, copacii au un camp energetic propriu. Acest camp interfereaza cu al nostru si uneori ne poate imprumuta energie, crea o stare de bine si liniste.

Calmul, linistea au un efect benefic asupra creierului care astfel, cu un supliment de energie, poate sa puna la treaba mult mai eficient micile celulele cenusii, cum spunea domnul Hercule Poirot. Bineinteles, nu este totul determinat stiintific. Dar orice om stie ca plantele au un efect extrem de benefic asupra mintii si trupului.

Un loc absolut senzational pentru invatat este Gradina Botanica. Exista atata pace si lumina, atata serenitate, incat fara sa vrem ne simtim absolut bine dispusi si cu chef de invatat. In pauze putem hrani pestii si ratustele din helesteu. O scurta plimbare prin gradina ne va dezmorti picioarele si ochii nostri se vor odihni privind splendorile multicolore.

Nu exista suficiente cuvinte prin care sa va recomand sa incercati sa invatati in Gradina Botanica. Totul pare a fi un loc in care natura conspira pentru a ne face sederea pe pamant mai frumoasa. Oamenii care se ocupa de ea merita tot respectul. Atata frumusete si pace in mijlocul unui oras atat de zgomotos si prafos…

Refugiati-va in natura ori de cate ori aveti ocazia. Veti avea energia necesara sa mutati muntii, iar sesiunea va trece fara sa va dati seama.

Popularity: 1% [?]

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

alina spune:

Si in sesiunea de iarna ce facem, ca sunt disperata ?!

Inapoi SUS

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan