Beneficii pentru sanatate ale uleiului din seminte de struguri

de: | in: Alimentatie Stil de viata | 27 October 2010 | 5 Comentarii

Uleiul din samburi de struguri, mai pe scurt si ulei de struguri, este extras din semintele a diverse tipuri de struguri, in special soiuri pentru vin. Uleiul din samburi de struguri are o aroma dulce, usoara si cu gust de nuca, fiind unul dintre cele mai faimoase uleiuri utilizate de oameni. De obicei este incolor sau, uneori, are o tenta de galben sau verzui.

Acest ulei este utilizat in scopuri culinare, pentru sosuri de salate, marinari, prajeli, uleiuri aromatice si copt. Mai este folosit si in produse cosmetice precum lotiuni pentru arsuri solare, produse pentru ingrijirea parului, creme pentru igiena corporala, balsamuri de buze si creme pentru maini.

Totusi, pe langa aceste utilizari cosmetice si culinare, uleiul din samburi de struguri este foarte benefic si pentru sanatate. In randurile de mai jos puteti afla care sunt beneficiile pentru sanatate si nutritionale ale uleiului din samburi de struguri.

Valoarea nutritionala a uleiului din samburi de struguri (pentru 100 g):

Cantitatea de ulei din seminte de struguri: 1 ceasca.

Greutatea totala a uleiului din samburi de struguri: 218 g.

Nutrienti Cantitate
Compusi de baza
Vitamina E 62.8 mg
Fitosteroli 392 mg
Calorii
Calorii Totale 1927
Calorii din grasimi 1927
Grasimi si acizi grasi
Grasime totala 218 g
Grasime saturata 20.9 g
Grasime monosaturata 35.1 g
Grasime polinesaturata 152 g
Total Acizi grasi Omega-3 218 mg
Total Acizi grasi Omega-6 151708 mg


Beneficiile nutritive ale consumul uleiului din samburi de struguri

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Uleiul din samburi de struguri este unul dintre cele mai bune suplimente antioxidante. Consumul de ulei din samburi de struguri ajuta la cresterea nivelului antioxidantilor din sange. Antioxidantii ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi daunatori, care altfel pot rani celulele sanatoase din corp, ducand la cancer, boli ale inimii si imbatranire prematura. Resveratrolul, unul dintre ingredientele antioxidante  din uleiul din samburi de struguri, ajuta la cresterea numarului de antioxidanti din sange.

Flavonoizii, ca ingrediente din uleiul din samburi de struguri, ajuta la promovarea unei functionari sanatoase a inimii si reduce colesterolul “rau”, mai ales in cazul persoanelor care il consuma cu regularitate. Consumul din samburi de struguri ajuta de asemenea si la reducerea oxidarii si previne lezarea sistemului cardiovascular.

In plus, consumul regulat de ulei din seminte de struguri reduce efectiv riscul ca o persoana sa fie afectata de celulele cancerigene.Ajuta si la prevenirea oricaror leziuni ale ficatului, din cauza chimioterapiei.

Pentru orice tip de inflamatii, uleiul din samburi de struguri este raspunsul. S-a dovedit ca reduce frecventa si severitatea durerilor abdominale. Este recunoscut pentru a reduce disconfortul aparut in cazul pancreatitei. Uleiul din samburi de struguri este utilizat si pentru a trata taieturi si zgarieturi mici si medii.

Uleiul din samburi de struguri s-a dovedit a fi eficient in micsorarea inflamatiilor cauzate de chisturi la san non-cancerigene.

Consumand regulat acest tip de ulei, ajutati la cresterea fluxului de sange bogat in nutrienti catre toate partile corpului, inclusiv catre extremitati. Ajuta la micsorarea venelor varicoase si imbunatateste culoarea si textura pielii. De asemenea, actioneaza ca si catalizator pentru vitamina C, prin urmare ducand la o piele mai catifelata si mai fina.

Uleiul din seminte de struguri ajuta si la mentinerea unui nivel sanatos al colagenului, parte fibroasa a tesutului conjunctiv, prevenind astfel artrita. Consumul de ulei din samburi de struguri in cazul persoanelor cu artrita reduce inflamatiile care cauzeaza durerile.

Consumul de ulei din seminte de struguri ajuta si la imbunatatirea vederii, prin cresterea eficientei vaselor mici de sange din ochi.

Uleiul din samburi de struguri este plin de nutrienti benefici care protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV daunatoare. Ajuta la corectia si diminuarea efectelor punctelor de imbatranire si pielii pigmentate, cauzate de razele ultraviolete. Consumul regulat de ulei din samburi de struguri protejeaza pielea impotriva arsurilor solare.

Uleiul din seminte de struguri este bogat in acid linoleic, care ajuta in reducerea oricaror complicatii asociate cu diabetul.

Sfaturi pentru gatit

Uleiul din samburi de struguri este potrivit pentru a gati la temperaturi ridicate, datorita punctului ridicat de ardere. Este utilizat pentru saute-uri, cartofi prajiti si fondue. Are un gust curat, usor, descris in mod general ca “asemanator cu nuca”.

De asemenea, poate fi folosit ca si ingredient pentru sosul salatelor sau baza pentru aromare, gustul lui fiind neutru. Extractul din samburi de struguri poate fi folosit ca ingredient pentru maioneza pregatita in casa.

Popularity: 1% [?]

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului din seminte de struguri | Stiri RSS spune:

[...] Pentru detalii despre Beneficiile pentru sanatate ale uleiului din seminte de struguri accesati link-ul original pe: Beneficiile pentru sanatate ale uleiului din seminte de struguri [...]

cipu spune:

este foarte bun pt sanatate

tamara lupu spune:

este bun intradevar si pt. chisturi ovariene?

Ulei de măsline și din sâmburi de struguri pentru sănătatea copiilor | Diversificare.ro spune:

[...] http://www.infoterapii.ro/modules/news/article.php?storyid=204 http://www.medicina-naturista.ro/stil-de-viata/beneficiile-pentru-sanatate-ale-uleiului-din-seminte-... http://www.sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/uleiul-de-masline-beneficii-si-utilizare_8053 [...]

PAVEL ISACHI spune:

Daca uleiul de samburi de struguri poate rezolva problema de boli ca;
-meastenia gravis;
- alergii;
colesterol;
cresterea tensiuni arteriale pe motive emotive.
Va rugam sa ne comunicati daca sunt si alte produse naturiste 100% bio, pentru tratamentul afectiunilor enumerate.

Astept cu interes un raspuns la acesta solicitare.

Multumesc.





Inapoi SUS

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan