10 secrete de calmare a durerilor de stomac

de: | in: Stil de viata | 24 November 2008 | 10 Comentarii

Care dintre noi nu a suferit de arsuri de stomac? Plangerile de genul asta sunt destul de frecvente la gurmanzi, dar si la cei cu stomacul mai fragil. Senzatiile de greutate in stomac si de aciditate nu sunt obligatoriu alarmante.

Orice tulburare trebuie sa inceteze in 48 de ore. Daca nu se intampla asta sau apar crampe importante dupa mese, varsaturi violente, o sufocare sau o durere in partea dreapta sus a abdomenului, trebuie sa consultati un medic.

O gastroscopie va va permite sa detectati orice tulburare a echilibrului gastric, pana la prezenta unei bacterii – helicobacter pylori – responsabila cu ulcerul. Apoi, tratati problema astfel incat sa va regasiti apetitul fara sa va fie teama de arsuri.

1. Antiacizi – aceste medicamente lupta impotriva aciditatii excesive extrem de nociva pentru stomac. Anumiti antiacizi actioneaza prin blocarea receptorilor histaminici responsabili cu secretarea acidului clorhidric.

Concentrate ca dozaj, aceste produse sunt eliberate pe reteta. Cu toate acestea, aceleasi substante active se gasesc in cantitati mai mici si se vad fara reteta. Alti antiacizi, datorita ph-ului bazic de aluminiu si magneziu pe care il contin, neutralizeaza aciditatea excesiva ce domneste in stomac.

2. Betaina – cea mai mare parte a timpului, durerile apar dintr-o banala dispepsie, o senzatie de greutate pasagera datorata unei mese copioase si prea asortate cu bauturi bogate. Acest medicament se vinde fara reteta si-a dovedit eficacitatea in eliminar problema festinurilor somptuoase. O mica smecherie pentru gurmanzi: un comprimat efervescent chiar inainte de petrecere permite ocolirea indigestiei.

Articole asemanatoare:

Publicitate:

3. Bicarbonat – acest remediu vechi este campionul neutralitatii, este suficient sa dizolvati o lingurita de bicarbonat intr-un pahar de apa. Beti dintr-o suflare. Puterea sa de „tampon” elimina excesul de aciditate. De obicei, un varf de bicarbonat adaugat in timpul gatirii face legumele uscate si alimentele acide mai digerabile de catre persoanele sensibile.

4. Consultati medicul – o senzatie de arsura in partea superioara a tubului digestiv poate sa asunda o boala. Ar putea fi o gastrita, o inflamatie a mucoasei. Chiar si o tuse persistenta in ciuda siropurilor pot sa semnaleze un reflux gastro-esofagian.

5. Hainele – cei care au experimentat stiu. Gastrita, aceasta inflamatie a mucoasei care tapiteaza stomacul, este uneori foarte dureroasa. Este inutil sa agravati situatia comprimand zona abdominala. Cat timp dureaza criza, desfaceti curelele si alte haine stramte.

6. Homeopatie – atunci cand tulburarile nu sunt dese, putem sa folosim cateva pastilute. Inainte de masa: Nux vomica 15CH, o doza cu jumatate de ora inainte de a manca. Dupa o masa copioasa: Antimonium crudum 5CH, 2 pastilute in fiecare ora, apoi de 5 ori pe zi. In caz de balonari: Carbo vegetabilis 5CH, 2 pastile inainte de pranz si cina.

7. Lapte – este unul dintre rarele alimente care sunt bune in caz de rau la stomac. In ciuda aciditatii sale reduse, el poate sa ingrijeasca o arsura, permitandu-ne sa ne facem plinul de vitamine. Ca si bananele, de altfel. Asa ca.. votati pentru un milkshake de banane.

8. Lemn dulce – datorita efectelor sale antiulceroase, aceasta radacina calmeaza arsurile gastrice. In apa fierbinte lasati la infuzat mai multe minute radacina, pentru a obtine o doza eficace de substante active. Nu luati in caz de hipertensiune si nu mai mult de 4 saptamani.

9. Perna – ridicati capatul patului pana la un unghi de 30 de grade cu tot cu saltea. Este deseori suficient pentru a usura durerile. Explicatie? Bustul se gaseste astfel in cea mai buna pozitie pentru a imbunatati curgerea secretiilor digestive catre josul corpului si catre partea de sus. Este eficace in caz de reflux gastro-esofagiancare fac sa ridice continutul acid al stomacului catre esofag.

10. Relaxare – yoga sau vacante. Orice mijloace sunt bune pentru a evita stresul, cu conditia sa nu suprasolicitati muschii abdominali in aceasta perioada de fragilitate gastrica. Stresul, perturband irigatia sanguina a stomacului, poate sa duca la formarea unui ulcer. Atunci cand este inevitabil, mai bine asteptati un moment mai calm pentru a se pune la masa.

Aveti grija de sanatatea voastra si nu desconsiderati semnele pe care vi le da stomacul.

Popularity: 3% [?]

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

claudia spune:

este un articol foarte util mie care sufar de cateva luni de o gastrita ce este in curs de vindecare.Pentru a te vindeca este necesara multa rabdare si un regim alimentar strict personalizat de un medic gastroenterolog .

sinculici dumitru spune:

sunt foarte utile sfaturile si pentru cei sanatosi, mai ales pentru cei bolnavi. multumiri pentru sfaturi si sa mai postati pe site-uri sfaturi cat de multe. doamne ajuta!

gabitza spune:

ce sa fac sa scap de arsurile de stomacel??am mancat si cartofi cruzi,am luat si bicarbonat dizolvat in apa dar degeaba.mor de durere ce sa fac????astept sfatul vostru:x

gabriela spune:

Nu stiu cum ai mancat cartofii cruzi, dar eu iti dau o reteta care este f buna si in ulcer. Am incercat-o pe sotul meu. In fiecare dimineata storci zeama de la doi cartofi mari,rezulta 100 ml (o jumatate de cana) amesteci cu o lingura de lemn pentru a dispersa amidonul si o bei imediat. apoi in pat 15 minute. Sanatate!

marinela spune:

Mananc vreo 4 cartofi cruzi pe zi. imi poate dauna sanatatii?
Ma simt balonata. Am pofta sa mananc cartofi. Din ce cauza oare ? Sunt si putin anemica .

crina ioana spune:

eu nu sunt de acord cu mancatul bananei …eu daca mananc o banana stiuu ca in jumatate de ora ma doare stomacul.acum 2 ani am avut dureri mari de stomac si de ce nu am mancat toata dupa amiaza asteptand sa ies seara in oras sa manac bine nu am avut nici timp si am ciugulit asa din mers un mar am ajuns si seara in oras si am comandat ciolan afumat cu cartofi natiur la foamea care o aveam cand am vazut mancarea nu stiam de unde sa incep dar fericirea a durat 2 minutele pentru ca imediat mi a venit sa vomit nu va imaginati ce rau mi sa facut.am plecat de acolo am ajuns acasa si m am deranjat si la stomac vomitam am vomitat pana si acidul gastric cred am crezut ca mor pana la urma m au dus la urgente pentru ca nu mai stiam ce sa fac si ce este cu mine ma taraiam pe jos de durere vomitam plangeam am ajuns si la urgente mi a facut 3 injectii una dupa alta si in scurt timp mi a calmat durerea …am baut 3zile apa cu lamaie si am mancat orez gol atat .asa mi a spus doctorul dupa ziua aceea m am tot ferit de grasimi de fructe ce fermenteaza de mancare sarata de mancat dulce si dupa sarat si mi am facut analize sa vad daca am microbul acela la stomac si mi a iesit ca nu.eu cred ca alimentatia buna inseamna fara dureri viata lunga si sanatoasa.

orbulescu ion spune:

orice maninc imi face rau,oare de ce

Ionut Nicoleta spune:

O saptamana intreaga faceti piure in fiecare seara iar din 2 in 2 zile beti zeama de la piure in loc de apa dupa masa.Urmatoarea saptamana mancati dupa fiecare cina o banana. Urmatoarea saptamana beti in fiecare seara dupa cina lapte dulce caldut.Din 2 in 2 zile serviti de pe o farfurie fructe diverse(bucatele de mere fara coaja, o mandarina , o portocala toate pe o farfurie si luati din fiecare alternativ).Sanatate maxima

runceanu mihaela spune:

multumim pentru sfaturi

adi spune:

Aciditatea gastrica

Mucoasa gastrica contine glande microscopice cu deschizaturi in stomac,care produc un lichid amarui numit sucul gastric.
Sucul gastric reprezinta un lichid incolor,cu reactie acida (ph=2),care contine apa,enzime proteolitice (pepsina ,gastrixina-descompun proteinele din alimente),acidul clorhidric (activeaza enzimele proteolitice,distruge microbii patogeni,stimuleaza secretia glandei pancreatice),mucina (apara mucoasa gastrica de actiunea HCL si a enzimelor proteolitice) si factorul intrinsec-mucoproteina-cu rol in absortia vitaminei B12.
Hiperaciditatea gastrica este generata de dezechilibru dintre mecanismele de secretie ale acidului in stomac si cele de protectie ale acestuia,rezultand o serie de simtome :senzatia de arsura sau durere in stomac,regurgitarea,greata,pirozis (senzatia de arsura in piept si in gat,determinata de iritatia esofagului).
Factori favorizanti :-alcoolul in cantitati mari
-cafeaua,fumatul
-starile tensionate (stres,nervozitate)
-hidratarea necorespunzatoare,apa de retea (contine clor si alte substante acide),apa si sucurile carbogazoase.
-alimentatia :mancaruri picante,muraturile (mai ales cele conservate in otet,fara a fi obtinute prin fermentatie lactica),mancaruri concentrate (prajituri cu creme,torturi,salate cu foarte multe ingrediente si sosuri,pizza cu carne etc),incompatibilitati alimentare (carne+lapte+paine la aceiasi masa sau carne+oua+cartofi,legume+fructe la aceiasi masa etc),procent ridicat de alimente acidifiante si acide in dieta (carne,branza,margarina,oua,prajituri,zahar alb,muraturi conservate in otet,condimente etc).
Factori echilibranti :-echilibru psiho-mental
-hidratare corespunzatoare cu apa oligominerala (30ml/kg corp/zi).
-alimentatie alcalina :legume (cartofi,morcovi,varza,brocoli,conopida,apio,telina,fasole teci,vinete) ,fructe dulci (mere,piersici,caise,banane,mango,kaki,pere) ,migdale,castane,orez brun,quinoua,seminte de dovleac,floarea soarelui,avocado,nuca de cocos.
Tratament naturist :lucerna,aloe vera,lemnul dulce,obligeana,frunzele de zmeur,sunatoarea,galbenelele,gemoderivatul din muguri de smochin,gemoderivatul din mladite de afin,remediile homeopate (Nux Vomica,Robinia,Iris Versicolor,Sulphuricum acidum,Formula complexa 21),Vitamina A,bicarbonatul de Na,Calciul,Magneziul.
Hipoaciditatea gastrica este data de cantitatea redusa de HCL si enzime proteolitice in sucul gastric,fenomen ce duce la o digestia necorespunzatoare a proteinelor si la dezvoltarea microbilor introdusi o data cu alimentele.Hipoaciditatea gastrica determina,de asemenea, abortia deficitara a vitaminei B12 si a Fe.
In hipoaciditate se recomanda plante amare care stimuleaza secretiile gastrice precum schinelul,pelinul,gentiana,anghinare,coada soricelului;produsele pe baza de clorohidrat de betaina,Zinc (sub forma citrat sau chelat),enzime proteolitice.

Pentru retete personalizata ma puteti contacta pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

Adrian,specialist in nutritie,fitoterapie,reflexoterapie,presopunctura





Inapoi SUS

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan