Beneficiile ceaiului de Ginseng

de: | in: Plante | 2 November 2009 | 6 Comentarii

Ginseng-ul, denumit de botanisti Panax (“vindeca totul” in limba greaca), este o planta perena, cu radacina carnoasa si suculenta. Din aceasta radacina se obtine un ceai natural ce are efecte extrem de benefice. Se spune ca ceaiul din ginseng are nenumarate proprietati vindecatoare si ofera foarte multa energie.

Ginsengul este originar din Manciuria si este utilizat inca de acum 5000 de ani. Chinezii antici il denumeau “Ren Shen”, adica “radacina barbat”, facand aluzie la forma asemanatoare corpului uman. In Coreea si Japonia, ginsengul este denumit “Ninjin”.

3543549600_645123204a_m Chinezii si-au pus mari sperante in ginseng si il considerau a fi o modalitate de revigorare si un medicament minune, care poate vindeca o gama extrem de vasta de afectiuni. De asemenea, ei considerau consumul regulat de ceai din ginseng a fi calea cea mai sigura pentru a avea o viata mai lunga.

Ginsengul a fost foarte valoros pe vremea cand era schimbat pentru matase sau chiar si pentru aur. Cererea de ginseng era atat de mare, incat chinezii au ajuns sa il importe din Coreea. Cu timpul, culturile salbatice de ginseng au fost epuizate si s-a demarat procesul de cultivare industriala a ginsengului, in scopuri comerciale. Totusi, ginsengul salbatic are o valoare medicinala mult mai mare decat ginsengul cultivat in zone special amenajate.

Radacina de ginseng se poate folosi proaspata, dar si uscata. Se poate cumpara ca si intreg, feliata, sub forma de pudra, ca pliculete cu ceai, etc. Cateodata se folosesc si frunzele ginsengului, dar acestea nu sunt considerate a fi la fel de importante ca radacina.

Ginsengul cultivat poate fi detinut ca ginseng rosu sau ca ginseng alb. In ambele cazuri, ginsengul este crescut pe o perioada de 6 ani inainte de a i se recolta radacinile. Diferenta dintre cele doua tipuri de ginseng consta in modul de procesare a radacinilor. Pentru obtinerea ginsengului alb, radacina este cojita si uscata la soare. Radacina uscata are o culoare alb-galbuie. Pentru a obtine ginseng de culoare rosie, se fierbe radacina necojita, care ia o culoare maron-rosiatica, fiind apoi uscata.

Articole asemanatoare:

Publicitate:

In prezent, ceaiul din ginseng este o bautura naturala cunoscuta la nivel mondial, iar ginsengul este cultivat in mai multe zone ale globului. Prin urmare, exista mai multe tipuri de ginseng, cum ar fi cele de mai jos:

159256635_64121feb39_m Ginseng Indian, cunoscut si sub numele de Ashwagandha sau Withania Somnifera – gasit pe Peninsula Indiana.

Ginseng Asiatic
sau Ginseng Panax – se gaseste in China, Japonia si Corea.

Ginseng Japonez (Panax Japonicum) – asa cum indica si numele, creste in Japonia.

Ginseng Siberian (Eleutherococcus Senticosus) – acest tip de ginseng creste in China, Japonia, Coreea si Rusia. Nu este chiar ginsengul real, are o radacina lemnoasa, in loc de carnoasa.

Ginsengul sudic, cunoscut si ca Jiaogulan (Gynostemma Pentaphyllum) – se gaseste in sudul Chinei, sudul Japoniei si sudul Coreei.

Ginsengul principiar (Pseudostellaria heterophylla) – se gaseste in special in provinciile din sudul Chinei, precum Shaanxi, Shandong, Jilin, Liaoning, Hebei, Henan si Zhejiang.

Ginsengul brazilian (Pfaffia Paniculata) – se gaseste in Brazilia. Brazilienii il numesc “radacina pentru de toate”.

Ginsengul peruvian, cunoscut si ca Maca (Epidium Meyenii) – acest tip de ginseng creste in muntii Anzi din Peru si Bolivia. Se poate consuma atat ca leguma radacinoasa, cat si pentru beneficiile medicale.

Ginseng american – creste in Wisconsin, Minnesota, Georgia, Oklahoma, British Columbia si Ontario.

Beneficiile ginsengului pentru sanatate

3764724254_c0af61c51f_m Desi ginsengul a fost considerat un leac pentru orice, multi cercetatori din zilele noastre pun la indoiala eficacitatea radacinii acestuia. Studiile desfasurate pe acest subiect nu au fost suficient de indelungate sau au dus la rezultate care se contrazic. Chiar si asa, foarte multe persoane declara cu imensa convingere ca ceaiul de ginseng este o minunatie pentru sanatate. Potrivit acestor sustinatori ai ginsengului, el este benefic in urmatoarele feluri:

  • ajuta la stimularea apetitului;
  • ajuta in procesul de respiratie;
  • este revigorator si lucreaza impotriva oboselii;
  • ajuta la reducerea oboselii fizice si psihice si a nivelului stresului;
  • intareste sistemul imunitar;
  • poate fi utilizat ca afrodiziac;
  • adjuvant impotriva artritei;
  • sustinator in lupta cu astmul;
  • ajuta la controlul diabetului;
  • reduce riscul aparitiei cancerului;
  • reduce efectele bolii lui Crohn;
  • ajuta la diminuarea nivelului colesterolului “rau”;
  • este eficient impotriva durerilor de cap;
  • vindeca diareea;
  • este foarte bun pentru circulatia sangelui.

Deorece nu s-a descoperit a avea efecte secundare negative asupra organismului, va recomandam si noi sa beti ceai de ginseng si sa aveti incredere in leacurile naturiste vechi, care dau din ce in ce mai multe rezultate in aceasta lume plina de chimicale.

Popularity: 1% [?]

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

alina spune:

am sa caut si eu planta si am sa incep sa beau in fiecare zi,apoi o sa va spun cum ma simt.

» Ceai din matase de porumb spune:

[...] de porumb includ vitamina C, betacaroten, niacina, riboflavina, seleniu, timol, limonen si mentol. Ceaiul din matase de porumb are proprietati diuretice, anti-inflamatorii si [...]

zabareanu ana maria spune:

eu ma simt foarte bine de la ceaiul de ginseng iau si pastile si in plus imi protejeaza inima si ficatul am slabit 2 kg intr-o luna ceea ce mie imi pare bine.ma simt bine de la el .

gliga floarea spune:

Si eu iau ceai de ginseng, dar odata ce incep sa iau am niste scaune apoase in special in prima parte a zilei, si da am si slabit putin.In schimb nu mai sunt asa balonata ca atunci cand nu beau ceai.Odata ce il intrerup incep sa nu mai am scaune si sa fiu foarte balonata.

zaharia florentina irina spune:

tocmai mi-am cumparat de la kaufland ceai de ginseng,am cateva zile de cind consum si ma simt extraordinar de bine,te energizeaza si ma simt mai usoara.

mardare bogdan spune:

eu iau gingseng rosu si ma simt f bn
dar am slabit .oare o fi de lael
?





Inapoi SUS

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan