De Unde Știu Dacă Am Diabet?

0
1650
De Unde Știu Dacă Am Diabet

De Unde Știu Dacă Am Diabet? Medicul dumneavoastră poate suspecta că aveți diabet zaharat dacă aveți unii factori de risc pentru diabet sau dacă aveți valori mari ale glicemiei în urină. Glicemia dumneavoastră (denumită, de asemenea, glucoză din sânge) poate fi crescută dacă pancreasul produce puțină sau nu insulină (diabet zaharat de tip 1) sau dacă organismul nu răspunde normal la insulină (diabet zaharat de tip 2). Diagnosticarea începe cu unul din cele trei teste. în majoritatea cazurilor, medicul dumneavoastră va dori să repete un test care este mare, pentru a confirma diagnosticul.

Un test de glucoză în condiții de repaus alimentar este un test al glicemiei dumneavoastră, efectuat dimineața, înainte de a mânca. O valoare de 126 mg/dL sau mai mare poate însemna că aveți diabet zaharat. Un test de toleranță orală la glucoză (OGTT) presupune consumul unei băuturi conținând glucoză și apoi verificarea glicemiei la fiecare 30 până la 60 de minute timp de până la 3 ore. Dacă valoarea glicemiei este de 200 mg / dL sau mai mare la 2 ore, atunci este posibil să aveți diabet zaharat. Testul A1C este un test de sânge simplu care arată valorile medii ale glicemiei în ultimele 2-3 luni. O valoare A1C de 6, 5% sau mai mare poate însemna că aveți diabet zaharat.

Care sunt tratamentele pentru diabet?

Care sunt tratamentele pentru diabetDe asemenea, medicul dumneavoastră poate sugera un test de autoanticorp (ZnT8Ab) pentru transportorul de zinc. Acest test de sânge – împreună cu alte informații și rezultatele testelor – poate ajuta la determinarea dacă o persoană are diabet de tip 1 în loc de un alt tip. Scopul de a avea testul ZnT8Ab este un diagnostic prompt și precis și care poate duce la un tratament în timp util. Care sunt tratamentele pentru diabet? Diabetul zaharat este o boală gravă pe care nu o puteți trata singur. Medicul dumneavoastră vă va ajuta să faceți un plan de tratament pentru diabet care este potrivit pentru dumneavoastră — și pe care îl puteți înțelege. Este posibil să aveți nevoie, de asemenea, de alți profesioniști din domeniul asistenței medicale din echipa dumneavoastră de tratament pentru diabet, inclusiv de un medic pentru picioare, nutriționist, oftalmolog și de un specialist în diabet (numit endocrinolog).

Tratamentul diabetului zaharat necesită o supraveghere atentă a valorilor glicemiei (și menținerea lor la un obiectiv stabilit de medicul dumneavoastră) cu o combinație de medicamente, exerciții fizice și dietă. Acordând o atenție deosebită la ce și când mâncați, puteți minimiza sau evita “efectul seesaw” al modificării rapide a glicemiei, care poate necesita modificări rapide ale dozelor de medicamente, în special ale insulinei. Aflați cum să alegeți tratamentul adecvat pentru diabet. Dacă aveți diabet zaharat de tip 1, pancreasul nu mai produce insulină de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru a utiliza energie zahăr din sânge. Veți avea nevoie de insulină sub formă de injecții sau prin utilizarea unei pompe continue. Învățarea de a vă injecta singur sau copilului dumneavoastră poate părea la început cea mai descurajantă parte a gestionării diabetului, dar este mult mai ușor decât crezi.

Unii oameni cu diabet folosesc o pompă computerizată — numită pompă de insulină — care dă insulină pe bază setată. Dumneavoastră și medicul dumneavoastră programați pompa să elibereze o anumită cantitate de insulină pe parcursul zilei (doza bazală). În plus, programați pompa să elibereze o anumită cantitate de insulină în funcție de valoarea glicemiei înainte de masă (doză in bolus). O insulină inhalatorie cu acțiune rapidă (Afrezza) este, de asemenea, aprobată de FDA pentru utilizarea înainte de mese. Medicamentul trebuie utilizat în asociere cu insulina cu acțiune de lungă durată la pacienții cu diabet zaharat de tip 1 și nu trebuie utilizat de către cei care fumează sau au boală pulmonară cronică. Este disponibil sub formă de cartuș cu doză unică.De asemenea, insulina premixată este disponibilă pentru persoanele care trebuie să utilizeze mai mult de un tip de insulină.

Persoanele cu diabet zaharat își verifică glicemia

Persoanele cu diabet zaharat își verifică glicemiaInsulina degludec (Tresiba) este o data pe zi, timp de insulină, oferind o doza de insulină bazală de durată dincolo de 42 de ore. (Este singura insulină bazală aprobată atât pentru diabetul zaharat de tip 1, cât și pentru cel de tip 2 la pacienții cu vârsta de 1 an.) Este de asemenea disponibil în asociere cu insulina cu acțiune rapidă (Ryzodeg 70/30). Fiecare plan de tratament este adaptat pentru persoana și poate fi ajustat în funcție de ceea ce mănânci și cât de mult exerciți, precum și pentru perioade de stres și boală. Prin verificarea propriilor valori ale glicemiei, puteți urmări necesitățile de insulină ale organismului dumneavoastră în schimbare și puteți lucra cu medicul dumneavoastră pentru a vă da seama de cea mai bună doză de insulină. Persoanele cu diabet zaharat își verifică glicemia de până la câteva ori pe zi cu un instrument numit glucometru.

Glucometrul măsoară nivelurile de glucoză într-un eșantion de sânge dabbed pe o bandă de hârtie tratată. De asemenea, există acum dispozitive, numite sisteme de monitorizare continuă a glicemiei (CGMS), care pot fi atașate la corpul dumneavoastră pentru a măsura zaharurile din sânge la fiecare câteva minute, timp de până la o săptămână la un moment dat. Dar aceste masini verifica nivelurile de glucoză de la piele, mai degrabă decât sânge, și ele sunt mai puțin precise decât un glucometru tradițional. Pentru unele persoane cu diabet zaharat de tip 2, dieta și exercițiile fizice sunt suficiente pentru a menține boala sub control. Alte persoane au nevoie de medicamente, care pot include insulina și un medicament oral.

Nutriție și orarul meselor pentru diabet. Consumul unei diete echilibrate este vital pentru persoanele care au diabet zaharat, astfel încât să lucreze cu medicul dumneavoastră sau dietetian pentru a stabili un plan de meniu. Dacă aveți diabet zaharat de tip 1, momentul administrării dozei de insulină este determinat de activitate și de dietă. Când mănânci și cât de mult mănânci sunt la fel de importante ca ceea ce mănânci. De obicei, medicii recomandă trei mese mici și trei până la patru gustări în fiecare zi pentru a menține echilibrul adecvat între zahăr și insulină în sânge.

Un echilibru sănătos al glucidelor, proteinelor și grăsimilor din dieta dumneavoastră

Un echilibru sănătos al glucidelor, proteinelor și grăsimilor din dieta dumneavoastrăUn echilibru sănătos al glucidelor, proteinelor și grăsimilor din dieta dumneavoastră va ajuta la menținerea glicemiei la țintă. Cât de mult din fiecare va depinde de mulți factori, inclusiv greutatea și preferințele dumneavoastră personale. Vizionarea carbohidrați dumneavoastră-știind cât de mult aveți nevoie și cât de multe mâncați-este cheia pentru controlul glicemiei. Dacă sunteți supraponderal, o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, cu conținut scăzut de grăsimi/calorii scăzute sau mediteraneană vă poate ajuta să vă fixați greutatea. Nu mai mult de 7% din dieta dumneavoastră ar trebui să provină din grăsimi saturate, și ar trebui să încercați să evitați complet grăsimile trans.

Exerciții pentru diabet. Un alt element crucial într-un program de tratament pentru diabet este exercițiul fizic. În cazul oricărui tip de diabet zaharat, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un program de exerciții fizice. Exercițiul fizic îmbunătățește utilizarea insulinei de către organism și poate scădea valorile glicemiei. Pentru a preveni scăderea periculoasă a glicemiei, verificați-vă glicemia și, dacă este necesar, mâncați o gustare dulce cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a face exerciții fizice. Dacă începeți să simțiți simptome de hipoglicemie (numită hipoglicemie), nu mai faceți exerciții fizice și luați o gustare sau o băutură cu carbohidrați. Așteptați 15 minute și verificați din nou. Mai ia o gustare dacă e prea mică.

Exercițiile fizice ajută unele persoane cu diabet zaharat de tip 2 să își scadă glicemia și pot ajuta la prevenirea bolii la persoanele cu risc. Medicamentul alternativ nu trebuie utilizat niciodată singur în tratamentul diabetului. Dar sunt lucruri pe care le poți face — pe lângă medicamente, dietă adecvată și exerciții — care te pot ajuta să-ți controlezi glicemia și să previi complicațiile diabetului. Deși cromul are un efect asupra insulinei, precum și asupra metabolismului glucozei, nu există dovezi că administrarea suplimentelor de crom poate ajuta la tratamentul diabetului. Dar crom este găsit în multe alimente sănătoase, cum ar fi legume verzi, nuci, și cereale. Studiile au sugerat că biotina, numită și vitamina H, atunci când este utilizată cu crom, poate îmbunătăți metabolismul glucozei la persoanele cu diabet zaharat. Dar nici un studiu nu a arătat că biotina în sine este de ajutor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here