Uleiul de chimen negru

de: | in: Ingrijirea fetei Ingrijirea parului | 7 June 2011 | 2 Comentarii

Mai putin cunoscut ca celebrul sau var arganul, uleiul de chimen negru merita mai multa atentie. Caci activii sai actioneaza asupra tenului tanar sau matur si revitalizeaza parul.

Chimenul negru, o planta buna pentru sanatate

Pretios pentru egipteni, acesti ulei este extras prin presare la rece din micile seminte parfumate, provenind din planta aromatic, Nigella sativa. Chimenul din Egipt este cel mai cunoscut pentru calitatea sa. Fiole cu acest ulei au fost gasite chiar si in mormintele faraonilor. In cultura oriental, chimenul negru se gaseste in alimentatie, dar si in remediile naturiste. Este consumat atat pentru beneficiile lui digestive, cat si pentru proprietatile sale imunostimulante.

Studii stiintifice au pus in valoare proprietatile sale stimulante asupra sistemului imunitar. Este un redutabil antiseptic natural, eficace impotriva acneei. In consmetica este un aliat impotriva imbatranirii pielii.

Antioxidant excelent pentru piele

Acest ulei vegetal are un procentaj mare de acizi grasi esentiali, intrand in compozitia lipidelor necesare hidratarii cutanate. Acidul linoleic participa la reconstruirea lipidelor pielii si favorizeaza coeziune celulelor. Este un partener ideal pentru epidema matura, de peste 50 de ani, ce-si pierde din suplete si devine mai deshidratata. Cireasa pe tort, uleiul contine vitamina E si carotenoide, doi antioxidanti cunoscuti care lupta impotriva aparitiei radicalilor liberi.

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Molecule cicatrizante

Deoarece ele contin acest ulei, ale carui anumite molecule sunt anti-inflamatoare, uleiul de chimen se foloseste pentru proprietatile sale calmante, anti-infectioase si cicatrizante. El este mai ales indicat pentru pielea uscata, sensibila sau iritata si in caz de arsuri sau arsuri solare.

Respectand anumite precautii, uleiul de chimen negru poate fi folosit in aplicatii locale pentru a ingriji micile bubite cutanate si chiar impotriva contracturilor si durerilor articulare. In general uleiul poate fi incorporate in creme bogate pentru ingrijirea corpului, mainii si fetei.

Uleiul de chimen negru are priincipii active anti-inflamatoare si antiseptic. Adaptat ingrijirii tenului cu tendinta grasa si acneica, este de ajuto atat adolescentilor, cat si adultilor. Adeseori este asociat cu uleiurile esentiale de tea-tree sau rozmarin, chimenul negru intra in compozitia roll on-urilor purificatoare.

Atuuri pentru revitalizarea parului

Acest ulei face minuni pentru parul casant, imbacsit. Il face mai suplu, mai stralucitor. Pentru a profita de calitatile sale, este ideal sa il amestecati cu uleiuri vegetale hranitoare precum jojoba si uleiuri esentiale stimulante, precum ylang-ylang, geranium, citron. Aceste amestecuri creeaza sinergii si se obtin efecte incredibile. Aceste amestecuri se aplica fie prin masaj efectuat cu buricele degetelor pe pielea capului, fie sub forma de masca pe par, insistand asupra varfurilor. Daca se poate ramaneti intreaga noapte cu acest ulei.

Popularity: 1% [?]

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

Liana spune:

MULTUMIM Alina! SI acest ulei este f.util si interesant,e util si vara,uite in caz de arsuri solare,la nevoie.Cand se gaseste timp,in caz,ca nu ati publicat ceva inca ,sa se scrie un articol si despre uleiul de Neem,mai putin cunoscut la noi,fiind utilizat si pt.animalute de companie. :)

ELENA SIRBU spune:

Buna ziua!

La aceste calitati ale uleiului de chimen negru se mai adauga si alte fiind un produs cu multiple utilizari .Iata ce spune un prospect al uleiului de chimen negru produs in Maroc de ESPACE COSMETIC CASABLANCA
Produs cu o mare valoare terapeutica,poate fi folosit cu rezultate extraordinare pentru tratarea diferitelor boli care afecteaza sistemele vitale ale organismului

Sistem respirator:previne si actioneaza impotriva afectiunilor gripale si a diferitelor afectiuni precum:febra fanului,rinite,crize de astm bronsic,tuse,tuse convulsive.Elibereaza caile respiratorii, clarifica vocea si faciliteaza expectoratia fluidificand secretiile.

Sistem cardio-vascular:elimina colesterolul,amelioreaza afectiunile cardio-vasculare si actioneaza favorabil impotriva hipertensiunii arteriale.

Sistem imunitar:actioneaza ca si regulator al sistemului imunitar ajutand organismul sa lupte impotriva maladiilor grave.Actioneaza impotriva asteniei fizice, intelectuale si sexuale.

Sistem digestiv:imbunatateste flora intestinala, ajuta la imbunatatirea activitatii ficatului, facilitand secretia biliara.Calmeaza durerile de stomac si pancreas. Inlatura gustul amar din gura si actioneaza favorabil impotriva balonarii .Combate greata, varsaturile si diareea,inlatura constipatia.

Sistem urinar:actioneaza favorabil impotriva calculilor renali
Uleiul de chimen negru are calitati hipoglicemiante si contribuie la tratarea diabetului.Amelioreaza durerile reumatismale,ale coloanei vertebrale sau artrozice. De asemenea inlatura insomnia,vertijul,otitele,tulburarile de auz,durerile dentare si gingivale.

In cosmetica,datorita bogatiei sale in acizi grasi nesaturati,uleiul de chimen negru este utilizat cu success pentru proprietatile sale calmante,regenerante, revitalizante si anti-inflamatorii.Poate fi utilizat pentru toate tipurile de ten,in special pentru tenurile deshidratate, sensibile si irritate.Penetreaza rapid epiderma,hraneste ,catifeleaza si protejeaza impotriva imbatranirii precoce.Trateaza acneea juvenila si purifica tenul.Este de asemenea unexcelent produs de ingrijire pentru par ,facandu-l mai puternic si mai frumos.Intretine pielea scalpului si combate caderea parului.Elimina matreata si trateaza pecinginea.

MOD DE UTILIZARE: Pentru a profita la maxim de calitatile acestui ulei este recomandat sa consumati pe cale orala cate o lingurita dimineata si seara.Poate fi administrat amestecat cu miere,intr-un suc de portocale,o cafea un ceai sau intr-un pahar de lapte cald.Se administreaza in cure de cate 3 saptamani,care se pot relua la nevoie.In cosmetica se aplica in masaj tonic,in masca capilara sau ca si produs de ingrijire pentru tenurile uscate,sensibile si iritate.





Inapoi SUS

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan