Ulei de susan

de: Alina Popa | in: Alimentatie | 23 September 2007 | 7 Comentarii

Uleiul de susan este un ulei maret cu un trecut nobil si prestigios, la fel ca si cel de masline. Cu reflexe pamantii si stralucire balaie, el are un parfum usor si un gust plin. Semanand cu un sos de o calitate impecabila, el va darui tonus platourilor dvs.

Utilizare. Datorita gustului sau tipic, uleiul de susan va da multa personalitate alimentelor dvs. Este perfect pentru bucataria orientala, dar si pentru legumele sote, carnea de pasare si fructele de mare.

Uleiul de susan suporta foarte bine caldura si de aceea va fi extrem de potrivit pentru a praji in ulei legumele, carnea gatita pane. Fara sa fie folosit la gatit, este savuros in sosurile pe baza de otet pentru o salata de spanac si nuci, salata de broccoli sau de bobi.

Beneficii. Nu numai ca uleiul de susan ofera o extraordinara paleta de gusturi, dar iti daruieste un echilibru excelent de acizi grasi, ceea ce il face unul dintre uleiurile cele mai pline de virtuti.

Nivelul sau de acizi grasi saturati este suficient de scazut pentru a permite acizilor poli-nesaturati si mono-nesaturati sa coabiteze in armonie. Consumul sau duce la diminuarea colesterolului in sange si creste in acelasi timp nivelul colesterolului bun.

Uleiul de susan este destul de rezistent la oxidare. Cu toate acestea, datorita faptului ca nu se intareste la frig, este recomandat sa se pastreze in frigider.

Acizi grasi poli-nesaturati – 44%

Acizi grasi mono-nesaturati – 41%

Acizi grasi saturati – 15%

Popularity: 7% [?]

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

ioana spune:

dupa mai multe ”cercetari”mi-am cumparat ieri o sticluta cu ulei de susat alb si sper sa aiba efectul dorit.ador aceste articole.va iubesc.

Roxana spune:

Eu gatesc cu ulei de susan,pot sa il folosesc si in cosmetica?

Alina Popa spune:

absolut. poate fi folosit in creme si pe post de demachiant. il poti combina cu alte uleiuri pentru o personalizare mai buna a demachiantului.

sau poti face urmatoarea chestie: pui flori de galbenele, albastrele sau orice alt tip de planta care s-ar potrivi cu tenul tau ( nu stiu ce tip de ten este) in uleiul de susan si le tii la caldura – in plin soare sau aragaz – timp de doua saptamani. filtrezi apoi totul si ai un demachiant de nota 10.

bafta!

Cristina spune:

Buna,

Mi-am cumparat si eu ulei de susan si ma intereseaza foarte mult sa-l folosesc si ca demachiant. Tenul meu este uscat si sensibil. Ce plante as putea sa adaug pentru macerat?

Multumesc,

Cristina

cornel spune:

De unde se poate cumpara in Bucuresti uleiul de susan?

Emilia spune:

pentru a procura ulei de susan presat la rece va recomand sa accesati site: http://www.2e-prod.ro

In Bucuresti il puteti gasi in Piata Amzei, la magazinul de produse naturiste Ki Life.

In general il puteti procura de la orice plafar sau magazin naturist din tara.

Dragusin Florin spune:

Se gaseste in Carrefour Berceni la raft 14 ron sticla





Inapoi SUS
 

You need to log in to vote

The blog owner requires users to be logged in to be able to vote for this post.

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.

Powered by Vote It Up

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan