Introduceti in meniu nucile si alunele

de: | in: Alimentatie | 15 April 2007 | 4 Comentarii

Daca va aduceti aminte, toamna cand va duceati la tara, primul lucru pe care il faceati era sa va cocotati in nucii bunicului si sa coborati cu tricoul patat si greu de fructe. Ah, nucile! Ne murdaream pe maini pana la coate ca sa ajungem la miezul zemos. Cel mai mult imi placeau nucile noi. Pielita se lua repede, iar miezul era o bunatate. Ce conta ca a doua zi mergeam la scoala cu degetele innegrite?

Cat despre alune… recunosc ca trebuia sa avem bunicii in tinut de deal sau spre munte in apropierea unei paduri. S-a intamplat o singura data sa gasesc alune in padure, dar ce gustoase au fost!!

Fructe bune pentru sanatate

2079743107_206e09573c_mNucile si alunele sunt fructe oleaginoase, extrem de bogate in lipide. Din fericire, cea mai mare parte a materiei grase pe care o contin este alcatuita din acizi grasi nesaturati. Acestia sunt extrem de benefici pentru sanatate si contribuie la reducerea colesterolului negativ din sange. Asa ca.. profitati de ele! Ca sa nu mai spun ca asta nu e tot. Conform mai multor studii stiintifice, aceste lipide au de asemenea un rol foarte important in prevenirea bolilor cardio-vasculare. Acest lucru este datorat de prezenta in cantitati mari a fibrelor si magneziului, elemente care ajunta in prevenirea acestor boli.

Nucile si alunele contin din abundenta vitmina E si cu toatele stim ca aceasta este esentiala in lupta impotriva imbatranirii premature. Si avem si dovada: daca mancati 25 gr de alune sau nuci, veti acoperi 40%, respectiv 50% din necesitatile voastre cotidiene de vitamina E. Si inca nu au terminat sa va uimeasca, pentru ca aceste fructe contin de asemenea vitamina B, mai multe proteine decat fructele proaspete, potasiu, fier si fosfor.

Vreo contraindicatie?

Trebuie sa fiti atente, daca urmati vreo dieta de slabit stricta. Aceste fructe sunt extrem de calorice si nu va vor da nici o mana de ajutor. Cu toate acestea, intr-o cantitate micuta, va pot fi autorizate. Nu uitati: nici un aliment nu trebuie izgonit din dieta. Tot ce trebuie sa faceti este sa-l mancati in cantitati rezonabile.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca nucile si alunele proaspete pot provoca uneori afte. Dar acest lucru se intampla atunci cand sunt incorect curatate. Si mai ales aparitia aftelor depinde de toleranta fiecareia dintre noi.

Asa ca nu va speriati. Cunoasteti-va limitele si mancati nuci si alune.

Popularity: 7% [?]

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

Ana spune:

Dar de ce ati scris despre amandoua ca si cum nu ar fi mari diferente intre ele?

Alexandra spune:

Acest articol este unul ce face referire la punctele comune ale celor doua. Sunt sigura ca daca vom cere, vom primi si articole despre diferentele dintre cele doua. Nu-i asa “Medicina-naturista”?

Alina Popa spune:

@Alenxandra .. :) bineinteles :)

» Cele mai bune alimente impotriva frigului spune:

[...] concentrare a tuturor proprietatilor acestor fructe. Usor de gasit, acestea sunt adevarate comori. Nucile, migdalele sau alunele sunt pline de acizi grasi esentiali, dar si de minerale, precum magneziul, [...]

Inapoi SUS

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan