10 deserturi pentru diabetici

de: | in: Alimentatie | 30 April 2008 | 1 Comentariu

In acest articol va prezentam cateva retete de deserturi pentru diabetici

1. Serbet cu fructe proaspete

Pentru 8 persoane – 150 calorii/persoana

Ingrediente:

  • 6 kiwi
  • 7 pere
  • 1 lamaie verde
  • 200 g edulcorant pudra
  • 200 ml apa

Reteta: spalati si cojiti fructele, apoi amestecati-le pulpa cu sucul de lamaie verde, pana devine un fel de piure. Taiati cateva bucatele de coaja de lamaie. Intr-un castron, puneti 200 ml de apa si puneti la incalzit cu 200 g de edulcorant pudra. Aduceti la punctul de fierbere si amestecati pana obtineti un suc omogen. Lasati sa se raceasca cateva minute.

Odata siropul racit, incorporati-l cu piureul de fructe. Amestecati bine si puneti totul intr-un castron in frigider timp de 2 ore. Decorati cu coaja de lamaie si serviti proaspat.

146495864_310cdb0cf3_m2. Crema usoara cu cafea

Pentru 6 persoane – 50 calorii/persoana

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Ingrediente:

  • 800 ml lapte semi-degresat
  • 30 g edulcorant lichid
  • 4 oua
  • 30 ml de cafea solubila

Reteta: intr-un castron de salata, spargeti ouale, separand albusurile de galbenusuri, apoi intr-un castron varsati laptele si incalziti-l 10 minute. Odata laptele incalzit, varsati-l peste galbenusuri, apoi adaugati cafeaua solubila. Amestecati bine cu o spatula de lemn.

Puneti acest amestec la bain-marie, amestecand permanent, pana cand se ingroasa. Puneti la racit cateva minute, apoi serviti.

3. Salata de citrice

Pentru 4 persoane – 65 calorii/persoana

Ingrediente:

  • 4 clementine
  • 5 portocale
  • 1 lamaie galbena
  • 3 grepfruit
  • 1 lingurita de vanilie pudra
  • 4 linguri de suc de portocale

Reteta: cojiti clementinele, portocalele si grapefruitul, apoi taiati-le in sferturi. Puneti-le intr-un castron mare si stropiti-le cu suc de lamaie. Apoi pudrati totul cu vanilie. Adaugati cele 4 linguri de suc de portocale si presarati coaja de lamaie rasa. Acoperiti cu o foaie de aluminiu si puneti la rece o ora si jumatate. Serviti salata de citrice foarte proaspata in 4 cupe de salata individuale.

370185575_66f23acebf_m4. Prajitura de gris

Pentru 4 persoane – 100 calorii/persoana

Ingrediente:

  • 80 g gris fin
  • 60 g edulcorant pudra
  • 80 de migdale pudra
  • 4 oua
  • 10 g unt
  • 6 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • 10 g drojdie
  • Cateva migdale intregi

Reteta: ungeti cu unt o forma. Intr-un castron, bateti galbenusurile de ou unul cate unul cu edulcorant pudra, scortisoara, migdalele pudra, gris si sucul de lamaie. Amestecati bine pentru a obtine un amestec onctuos si omogen.

Intr-un bol, bateti albusurile bine, pana se intaresc, appoi adaugati-le in amestecul de mai sus. Varsati totul in forma unsa cu unt si coaceti in cuptorul incalzit timp de 25 de minute. Scoateti din forma si lasati prajitura sa se raceasca cateva minute. Puneti la frigider 10 minute. Apoi serviti.

62788778_22f92856d0_m5. Tarta de mere pentru diabetici

Pentru 4 persoane – 100 calorii/persoana

Ingrediente:

  • 1 aluat gata preparat pentru tarte
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ou
  • 2 mere
  • 15 g de edulcorant pudra
  • 3 linguri de smantana fara grasimi
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingura de faina

Reteta: Incalziti cuptorul la 180°C si ungeti cu unt forma pentru tarta. Desfaceti pe fundul de lucru aluatul, dupa ce ati pudrat cu faina. Spalati si taiati merele felii, apoi puneti-le pe aluat. Intr-un castron, bateti oul cu scortisoara si edulcorantul. Varsati totul peste mere. Coaceti in cuptor timp de 30 de minute. Scoateti tarta din forma, cat este calda, apoi serviti.
Salata de struguri albi si negri

Pentru 8 persoane – 50 calorii/persoana

Ingrediente:

  • 400 g struguri albi
  • 400 g struguri negri
  • 2 pere
  • Sucul de la o lamaie verde
  • 120 ml de vin rosu

Reteta: Spalati strugurii, scuturati-i de apa si pastrati doar boabele. Spalati si decojiti perele, apoi taiati-le in bucati. Intr-un castron de salata puneti strugurii si cuburile de pere. Stropiti cu sucul de lamaie verde si cu vinul rosu. Acoperiti castronul cu o foaie de aluminiu si puneti in frigider timp de o ora. Serviti.

1450513269_4706a45045_m6. Spuma de caise

Pentru 8 persoane – 150 calorii/persoana

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 1 kg de caise coapte bine
  • 60 g edulcorant
  • 1 lingurita de sare
  • Sucul de la o lamaie mica

Reteta: Scoateti samburii, spalati si amestecati caisele coapte cu galbenusurile de ou si sucul de lamaie. Adaugati 60 g de edulcorant pudra, cat si albusurile batute impreuna cu sarea. Incorporati usor albusurile si, apoi, puneti la rece timp de 1 ora. Serviti proaspat.

7. Compot de corcoduse

Pentru 4 persoane – 130 calorii/persoane

Ingrediente:

  • 650 g corcoduse
  • 1 lingurita de ghimber tocat
  • 40 g edulcorant pudra
  • Sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara pudra

Reteta: Spalati si scoateti samburii corcoduselor. Intr-un vas, incalziti pana la punctul de fierbere 1 l de apa, apoi adaugati corcodusele impreuna cu sucul de lamaie, scortisoara, ghimbirul si edulcorantul si dati in clocot. Dati focul mic si lasati timp de 45 de minute pe foc. Puneti totul intr-un castron mare si lasati sa se racoreasca. Acoperiti cu o foaie de aluminiu si bagati in frigider timp de o ora.

8. Spuma de mere

Pentru 8 persoane – 130 calorii/persoana

Ingrediente:

  • 8 albusuri de ou
  • 400 g compot de mere fara zahar
  • 40 g edulcorant pudra
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • Cateva frunze de menta proaspata
  • 1 lingurita de sare

Reteta: intr-un castron, bateti albusurile spuma cu lingurita de sare. Incorporati usor compotul de mere, scortisoara, edulcorantul si esenta de vanilie. Amestecati bine. Acoperiti cu o foaie de aluminiu si puneti la frigider timp de o ora. Serviti proaspat si decorati cu cateva frunze de menta.

3224359311_2082de85e1_m9. Spuma de lamaie

Pentru 8 persoane – 65 de calorii/persoana

Ingrediente:

  • 8 albusuri de oua
  • 2 lamai
  • 80 g edulcorant
  • 1 lingurita de sare

Reteta: intr-un castron, bate albusurile spuma cu lingurita de sare. Incorporati edulcorantul si sucul de la cele doua lamai. Acoperiti castronul cu o foaie de lamaie si puneti in frigider timp de o ora. Serviti proaspat, decorant cu putina coaja de lamaie rasa.

10. Prajitura cu branza alba

Pentru 4 persoane – 50 calorii/persoana

Ingrediente:

  • 1 kg de branza fara grasime
  • 2 oua
  • 2 linguri de edulcorant
  • 1 lingura ulei de masline

Reteta: incalziti cuptorul la 200°C, apoi ungeti cu ulei o forma de prajitura. Intr-un castron, bateti branza alba cu ouale si edulcorantul pentru a obtine un amestec omogen. Varsati amestecul in forma de prajitura. Coaceti in cuptor timp de 45 de minute. Lasati sa se raceasca, apoi serviti.

Popularity: 4% [?]

Articole asemanatoare:

Publicitate:

Comenteaza! ( *Campurii obligatorii )

Negrese delicioase si sanatoase | Invitatii Online spune:

[...] 10 deserturi pentru diabetici [...]





Inapoi SUS

© Copyright 2006-2010 Medicina-Naturista.ro | Web by MBDragan